teisipäev, 25. oktoober 2022

Koolitus Berliinis "From STEM to STEAM: New learning approach"

Kevad 2022, maikuu esimene nädal kevadises Berliinis koolitusel "From STEM to STEAM: Need learnging approach". Osalesin EuroPass Academy poolt korraldatud koolitusel, kus vaatasime STEM ja STEAM õppe eesmärke ja viise nendeni jõudmiseni. 
Kogu meie grupp oli üheksa õpetajat Kreekast, Portugalist, Hispaaniast, Bulgaariast ja mina, Eestist. 

Kogu kursuse jooksul pidasime päevikut "learning journal", kus peab endale sobival viisil üles tähendama päeva jooksul õpiti, seostamist varem õpituga ning mõtestama, kuidas edaspidi saab õppida.

Kogu tänapäeva õpe baseerub 21.sajandi oskuste arendamisel. Laias laastus jagunevad tänapäeva oskused nelja suurde gruppi: õpioskused, kirjanduslikud oskused ja eluoskused. 

Samuti vaatasime, mida tähendab ikkagi STEAM?
Ja erivaldkondi ühendav õpe omakorda baseerub projektipõhisele õppele.
STEAM moe nõuab väljundit, katsetamist, proovimist ja leiutamist. Neid tegevusi toetavad MakerSpace ruumide olemasolu koolis. 
Meie koolitusel oli suur roll kõige ise läbi tegemisel. Seega oli meil loomenurk materjalide taaskasutamise põhimõttel. Saime aimu sellest, et andes baasülesande, siis seda saab arendada edasi lisades probleemi, mis nõuab õppijatelt loovat lähenemist, põhjendamist ja koostööd. 

Samas võib STEAM ülesanne olla midagi väiksemat, kuid läbi terve õppeaasta kestev töö olla. Näiteks õpitu kordamiseks kaartide tegemine, rakendades erinevaid kusntitehnikaid.


Kogu kursuse tipphetkeks oli viimasel päeval reaalse STEAM tunni/projekti koostamine. Selle jaoks anti ette tunni/projekti ülesehitamise põhi. Mul oli võimalus teha koostööd Hispaania IT valdkonna õpetajaga. Ja hiljem esitlesime omi projekte kahe grupi ühendpublikule. 

Samuti ei puudunud kogu koolituse juurest kultuuriprogrammi, mis olid samuti programmi sisse kirjutatud. 
Koolitus andis väljavaate, et mõtestada õpitut tänapäeva oskuste vaates ning lõimingut on tegelikult väga palju, see tuleb tuua õpilasteni, lasta neil endil panna käes külge ja ise luua, leiutada. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õpetaja Indrek Riigor töövarjuna Soomes

9.- 13. maini 2022 viibisin töövarjuna Helsingi Munkkiniemi Yhteiskoulu's. Kool on meie kooli sõpruskool, lisaks kogemuste saamisele oli...