kolmapäev, 19. oktoober 2022

Psühholoogi Natalja Krassilnikova õpiränne Lätis

Osalesin 22.08-26.08.2022 ANSE Suveülikoolis Riias, Lätis. Selle aasta Suveülikooli teemaks oli „Power Dynamics and human empowerment”. Kohal olid mitmete Euroopa maade esindajad: Holland, Rootsi, Prantsusmaa, Austria, Itaalia, Saksamaa, Leedu, Eesti, Läti, Ungari, Sloveenia, Slovakkia, Ukraina. Osalejate eriala oli enamuses coachid, superviisorid, psühholoogid, organisatsiooni konsultandid, kelle igapäevane tegevus töötada spetsialistidega, eesmärgiga aidata neid olla efektiivsemat ja tasakaalus.
Suveülikoolis oli võimalus osaleda mitmetes töötubades, arutelda Euroopa kolleegidega rasked situatsioonid ja teemad, otsida lahendusi. Üheks teemadeks oli muutunud õpikäsitlus ja õpetamise effektiivsust.
Kindlasti oli selle nädala jooksul kultuuri üritused, kus tutvustati Läti uut raamatukogu, vanalinn ja kaunid vaadet jõe reisilt. Võtmeesinejad rääkisid „nähtamatu“ protsessidest, mis toimuvad ühiskonnas, ühiskonna vastutusest, kollektiivsest traumast. Tutvustasin õpetajatele oma kogemuse seminaril. Töötubades sain inspiratsiooni ja kogemust, mida jagasin juba selle aasta oktoobris gümnaasiumi õpilastega. Viisin läbi 2 coachingu töötuba: 1. "Enda oma väärtuslikkuse märkamine ja hindamine" 2. "Enesesüüdistamine luubi alla ehk kuidas olla kindel ja toetav sõber iseendale". Gümnasistid võtsid rõõmuga uued praktikad ja võtted, andsid positiivse tagasiside ja soovivad uusi kohtumisi. Plaanis on viia läbi töötoad täiendavalt abiturientidele novembris ja märtsis.
Kindlasti oli selle nädala jooksul kultuuri üritused, kus tutvustati Läti uut raamatukogu, vanalinna, kunstimuuseumit ja kauneid vaateid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õpetaja Indrek Riigor töövarjuna Soomes

9.- 13. maini 2022 viibisin töövarjuna Helsingi Munkkiniemi Yhteiskoulu's. Kool on meie kooli sõpruskool, lisaks kogemuste saamisele oli...